المقادير
1 كيلو جمبرى متقشو ومغسول كويس مش مهم الحجم على قد ميزانيتك
كيلو طماطم معصورة ومعلقة صلصة
بصلة وسط ونص راس توم وقرن فلفل
رغيف عجينة من الفرن
الطريقة
نحر البصلة فى شوية زيت ونعديها نحط الطماطم المعصورة وعليهم معلقة رز نى ومغسول الطماطم لما تتسبك الرز يكون نفش نحط التوم المفروم بالفلفل والملح ولو احتجنا صلصة نحط وبعين الجمبرى ياخد غلوة ونكون مدوبين العجينة فى شمية ماية ومع التقليب عشان متكلكعش لغاية لما تحسى انه تخن
وتفرغيه فى اطباق صغيرة
وانا بحب عليه شوية نعناع متحمرين وتحطيهم فى نص الطبق (اختيارى)
وبعد ما يبرد يوضع فى التلاجة ويؤكل باردا
وبالهنا